coniferenhaag planten

U wilt een mooie coniferenhaag planten, bekijk hier een aantal tips.

 

 

Bij het planten van een nieuwe coniferenhaag is een goede voorbereiding van groot belang want zoals het gezegde gaat ”een goede voorbereiding is het halve werk” dus voordat u een conifeer aanschaft moet u eerst de grond prepareren want als u de conifeer te lang uit de grond heeft bestaat de kans dat deze uitdroogt en dat is natuurlijk erg zonde.

Zodra u een haag wilt creëren dient u een touw te spannen over de lengte waar u de haag wilt planten, dit zorgt er voor dat u de haag mooi recht plaatst. Graaf vervolgens een diepe geul die tussen de 10 á 20 centimeter dieper is dan de kluit van de conifeer. Vervolgens is het verstandig om wat tuin turf in de geul te gooien en dit goed te mengen met met de aarde, draag zorg voor een losse grond.

confierenhaag

Coniferenhaag

 Het planten van de coniferenhaag

Nu wordt het tijd om de coniferen te gaan plaatsen, bij aankoop van de conifeer zit er om de kluit een stuk gaas, u kunt deze los knippen maar wij raden u aan deze gewoon in zijn geheel te verwijderen (ik heb zeer recent een haag moeten verwijderen en ben meer dan een uur bezig geweest om het gaas te verwijderen uit de grond) vervolgens plaatst u de coniferen om de 50 cm om zo een mooie volle haag te creëren. Het duurt natuurlijk even voordat deze mooi dicht is gegroeid maar ja geduld is een schone zaak. Wij raden u wel aan om de haag om de 2 dagen water te geven.

Het snoeien van een jonge haag gebeurt eigenlijk niet tenzij er echt donkere en dooie stukken in komen, voor de rest dient u heel voorzichtig en zorgzaam om te gaan met uw nieuwe haag voor de rest leest u op de eerste pagina alles over coniferen snoeien.

 

Wederom veel plezier met het plaatsten van uw coniferenhaag.

 

2 Reacties

 1. pieter

  Het planten kan gaan beginnen, ik heb alle tips over het planten goed gelezen en ga vandaag mijn conifeer plaatsen.

  Reageren
 2. lizanne

  De conifeer zit er in, collega’s van mij zeggen altijd dat een conifeer meer schade brengt dan plezier.
  Ik denk met goed onderhoud dat dit zeker te voorkomen is.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>